wat is IMAP en wat kan ik ermee?

Internet Message Access Protocol (IMAP) is het protocol voor het synchroniseren van e-mail. Het grootste voordeel van het gebruik van e-mail middels het protocol IMAP is natuurlijk dat de je direct op de e-mailserver werkt en de e-mail op de server blijft. E-mail kan op verschillende locaties worden gelezen zonder dat er mail van de server gehaalt wordt, ideaal voor e-mailadressen die door meerdere mensen beheert wordt.

Het is ook mogelijk om bij Remline gebruik te maken van IMAP. U stelt IMAP net zo in als POP3, echter maak je de keuze voor IMAP.

Houdt u er wel rekening mee dat u direct op de server werkt en dus geen mail eraf haalt, dit betekent dat de postoffice / e-mailbox quota wel beetje bij beetje groter wordt. Het is dus verstandig af en toe de e-mailboxen op te schonen.