Eigen Error pages

Eigen foutpagina's

Dit gedeelte geeft U informatie over; 404 error pagina's, bescherming van wachtwoorden voor directories, server informatie, cron jobs, mime types, apache handlers, site redirection, domein pointers, en het hosten van additionele domeinen. (De Engelstalige termen worden per punt zoveel duidelijk gemaakt, zo in het Nederlands niet altijd een gelijke term bestaat.)

404 error pagina's:

Errror (fout) pagina's geven U de controle over wat bezoekers zien, er zijn verschillende types error meldingen:

401  Unauthorized. De bezoeker heeft geen autorisatie de file of directory te bekijken

403  Forbidden. (Verboden). Het is niet mogelijk om toegang te krijgen tot de file/directory.

404  De file of directory kan niet worden gevonden.

500  Een error is ontstaan op de server.

Op de hoofdpagina van het controle paneel klikt U op de button; 'error pages'. U ziet dan een scherm zoals hieronder weergegeven:

De volgende error pagina's bestaan niet: 401.shtml, 403shmtl etc. De link 'view' naast de naam van elke file staat U toe om te zien wat ook een bezoeker ziet, als zij een bepaalde 'error' melding krijgen.

Het veranderen van de 'error' pagina's:

Er zijn 2 methoden om error pagina's te veranderen:

Methode 1:

Vanuit het menu 'error pages', klik op de naam van de file van de error page die U wilt editen. Er zal een tekstbox verschijnen, U kunt in die tekstbox de HMTL code plakken.

Methode 2:

U kunt zelf de files creëren in elke HTML editor en uploaden naar Uw public_html directory. De files dienen de extensie 'shmtl' te hebben.

Bescherming van het directory wachtwoord:

In het hoofdmenu van het controle paneel, klik op de button; 'directory password protection'. Als U directories geen beveiliging hebben met een wachtwoord, dan krijgt U een link te zien; 'find a directory to password protect'. (Vindt een directory om te beschermen met een wachtwoord.) Klik op deze link om verder te gaan.

U krijgt een lijst te zien van Uw public_html directory. Om een directory te beveiligen met een wachtwoord, klik op de button ; 'protect' (beveilig) direct naast de folder die U wilt voorzien van een wachtwoord. In onderstaand voorbeeld, klikken wij op 'beta'.

U krijgt een lijst te zien van Uw public_html directory. Om een directory te beveiligen met een wachtwoord, klik op de button ; 'protect' (beveilig) direct naast de folder die U wilt voorzien van een wachtwoord. In onderstaand voorbeeld, klikken wij op 'beta'.

Dan; voer het volledige adres in van de directory in de browser en zie wat er gebeurt.

Aanpassen van directories die beveiligd zijn met een wachtwoord:

In het hoofdmenu van het controle paneel klik op de button; 'directory password protection'. U ziet dan een lijst van directories die op dat moment zijn beveiligd met een wachtwoord. Bijvoorbeeld:

Klik op het directory pad om de directory te editen. Van hieruit kunt U de beveiliging ongedaan maken ( door boven aan in de tabel te kiezen voor 'unchecking'), verander de gebruikersnaam (door een nieuwe in te voeren), verander het wachtwoord (door een nieuwe in te voeren), of creëer een nieuwe gebruikersnaam/ wachtwoord combinatie.

Server informatie:

Om toegang te krijgen tot de server informatie, klik op de button; 'advance tools' in het (hoofd) controle paneel menu. Vervolgens klikt U op de button; 'server information'. U ziet een scherm zoals hieronder weergegeven:

De server informatie optie geeft U de mogelijkheid om het gebruik van de geheugenruimte op de server, uptime, en geeft U de status van alle services.

Cron Jobs

Om toegang te krijgen tot de (zogenaamde) cron jobs; klik op de button; 'advance tools' van het (hoofd) controle paneel menu. Vervolgens klikt U op de button; cron jobs.

Wat zijn cron jobs? Cron jobs zijn systeem commando's die U kunt instellen. Bijvoorbeeld: stel, U wilt het CGI script elke maandag ochtend laten draaien? Dit regelt U via het cron job menu. U kunt de waarden instellen; per minuut,uur, dag en maand, of per week (maandag tot zondag, de nummers 0 of 7 vertegenwoordigen de zondag). Elke waarde kan genegeerd worden door het plaatsen door een zogenaamde 'asterisk'. (Wordt later uitgelegd) in het tekst veld.

In bovenstaand voorbeeld; wordt de updater.cgi ingesteld op; elke dag om middernacht.

U kunt het ook exact specificeren door komma's te gebruiken om ze te scheiden. (1,23, zijn minuten 1,2,3.)

YU kunt overspanningen (spans) specificeren door een 'dash' te gebruiken (5-7 zijn de minuten 5 tot 7.)

U kunt intervallen specificeren door gebruik van een ster (*) en de forward slash (/). (*/2 is elke tweede minuut).

U kunt ook een combinatie creëren voor een precies schema. (1,5,11-15,30-59/2: de minuten 1, 5, 11 tot 15, en elke tweede minuut tussen 30 en 59.

Vergeet niet na invoeren van de data te klikken op de button; add.

Mime types:

Om toegang te krijgen tot de mime types, klik in het (hoofd) controle paneel menu, vervolgens klikt U op de button; mime types.

Wat zijn mime types? Mime types geven U de mogelijkheid om in te stellen hoe de browser de website zal openen. Om een mime type in te stellen; voer de naam in van het mime type en daarna de extensie. ZONDER DE PUNT. Mime types (Apache handlers worden zo behandeld) moet U alleen gebruiken als U een ervaren gebruiker bent.

Onderaan in het mime types menu staat een lijst van alle mime types die op dit moment in gebruik zijn.

In bovenstaand voorbeeld; zullen de webbrowsers de *.fil files openen als gewone tekstdocumenten. .

Apache handlers:

Om toegang te krijgen tot de Apache handlers. Klik in het (hoofd) controle paneel menu op 'advance tools', vervolgens op de button; 'apache handlers'.

Apache; dat is de web server software, en de handlers geven daarin aan wat te doen met bepaalde types files. Bijvoorbeeld: .cgi en .pl extensies worden uitgevoerd met Perl. U kunt een Apache proces maken van .scr files met Perl door de goede handlers te gebruiken. Om een handler in te stellen, voer de handler naam in en de extensie. ZONDER DE PUNT. Klik daarna op; add.

In bovenstaand voorbeeld zal Apache alle .ima files behandelen als IMAP types, ook al is de default extensie voor image maps '.map' is.

Site redirections:

Om toegang te krijgen tot de site redirections. Klik in het (hoofd) controle paneel menu op 'advance tools', vervolgens klikt U op de button; site redirections.

Site redirections geven U de mogelijkheid om bezoekers door te sturen naar een ander deel van Uw website, of zelfs naar een andere website.

In bovenstaand voorbeeld; de bezoekers van de website; http://www.site-helper.com/directadmin naar de website http://www.directadmin.com gestuurd worden.

Voer een op zichzelf staande slash (/) in het 'Local URL Path' veld om alle bezoekers door te sturen naar Uw domein. (http://www.uwdomein.com) naar een specifiek Destination URL. (Destination = bestemming).

Domain pointers:

Domain pointers geven U de mogelijkheid om andere domeinen door te linken naar Uw (hoofd) website. Zorg er dan voor dat U de domeinen dan dezelfde naam servers geeft als U (hoofd) website, (Dit wordt gedaan via de domein registrator.)

Laten we zeggen; we hebben ook een domein hite-selper.com. In bovenstaand voorbeeld creëren we een pointer op hite-selper.com, waardoor de bezoekers uitkomen op site-helper.com Zorg ervoor dat U niet vergeet te klikken op add, als U klaar bent met het invoeren van een bron domein. (Source domain).

Laten we zeggen; we hebben ook een domein hite-selper.com. In bovenstaand voorbeeld creëren we een pointer op hite-selper.com, waardoor de bezoekers uitkomen op site-helper.com Zorg ervoor dat U niet vergeet te klikken op add, als U klaar bent met het invoeren van een bron domein. (Source domain).

Notitie: Het kan tot 72 uur duren voor een ingestelde pointer actief wordt.

Het hosten van additionele domeinen:

Om addtionele domeinen te hosten. Klik in het (hoofd) controle paneel menu op de button; advance tools, vervolgens klikt U op de button; host additional domains.

Notitie: Deze optie is misschien niet ingeschakeld op Uw account. Additionele domeinen brengen vaak extra kosten met zich mee.

Om een additionele domein te hosten, klik op de link; add another domain. (voeg een ander domein toe). Deze vindt U aan de bovenzijde van de pagina.

Als eerste; voer een domein naam in. U hoeft geen http:// of www te gebruiken.

Als tweede; selecteer de bandwijdte die beschikbaar is voor dat domein. Als U maar 1 gig per maand wilt transporteren, voer dan 1000 in het veld bandwijdte. (bandwith). Als U bandwijdte wilt delen met Uw domein, zonder een limiet, controleer dan de box; same as main account. Tot slot, klik op; create.

Zorg dat U het bestand (record) edit voor het nieuwe domein, zodat het dezelfde naam servers gebruikt als Uw domein. (Dit wordt gedaan via de domein registrator). Het kan tot 72 uur duren voordat het nieuwe domein actief zal zijn.

Inloggen op het Controle Paneel:

Log in op het controle paneel zoals U dit altijd doet. U ziet een keuze van domeinen die via Uw account worden gehost.

Klik op het domein waar U mee wilt werken.

Uploaden van files naar elk domein:

Het uploaden van files naar elk domein is vrij eenvoudig. Als U FTP gebruikt of de in het controle paneel ingebouwde file manager; ga naar de domein directory en kies dan het domein dat U wilt uploaden.