Outlook 2010 instellen om email te ontvangen en te versturen

Dit is een eenvoudige handleiding om uw outlook in te stellen!
allereerste start u uw outlook client op en volg onderstaande handleiding.

setup_outlook_2010_email_client_for_remline_servers_01_400

1. Open outlook en klik op bestand - Info - Accountinstellingen - Accountinstellingen
setup_outlook_2010_email_client_for_remline_servers_02_400 2.Klik nu op Nieuw, om een nieuw email account aan te maken.
setup_outlook_2010_email_client_for_remline_servers_03_400 3.Kies voor de optie E-mailaccount en klik op volgende
setup_outlook_2010_email_client_for_remline_servers_04_400 4.Kies nu voor de optie Serverinstellingen handmatig configureren en
druk op de knop volgende
setup_outlook_2010_email_client_for_remline_servers_05_400 5.Selecteer  Internet email en druk op de knop volgende
setup_outlook_2010_email_client_for_remline_servers_06_400

6.Vul de gegevens in die gevraagd worden en klik daarna op Meer instellingen

•Server voor inkomende e-mail: mail.uwdomeinnaam.extentie
•Server voor uitgaande e-mail: mail.uwdomeinnaam.extentie **
gebruikersnaam: emailadres@uwdomeinnaam.extentie   *
Wachtwoord: uw wachtwoord

* indien uw email account het ingestelde hoofdaccount is
(ingesteld in het controlepaneel) dan dient u uw gebruikersnaam op te geven ipv uw emailadres.
in de meeste gevallen is dit het emailadres!

** Het kan zijn dat u een internet (adsl) verbinding heeft waar uw internet provider uitgaande mail
(smtp poort 25) heeft geblokkeerd. in dit geval moet u bij de uitgaande mailserver de host van uw
internet provider opgeven.

setup_outlook_2010_email_client_for_remline_servers_07

7. Selecteer het tabblad  Server voor uitgaande e-mail en selecteer de bovenste optie:

Voor de uitgaande sever is verificatie vereist.  en voor de optie
Dezelfde instellingen gebruiken als voor inkomende email

klik daarna op de knop OK om terug te gaan naar het vorige scherm

setup_outlook_2010_email_client_for_remline_servers_08_400 7.Klik nadat u meer instellingen en alle gegevens heeft ingevuld op de knop volgende
setup_outlook_2010_email_client_for_remline_servers_09_400 8.Outlook zal nu proberen met de gegevens opgegeven in het vorige scherm een verbinding
te maken met de email server.

lukt dit niet controleer het tabblad Fouten en pas deze gegevens aan.
setup_outlook_2010_email_client_for_remline_servers_10_400 10.Als u dit scherm krijgt dan is uw email in outlook ingesteld.