Wat is DNS?

DNS staat voor Domain Name System. Een DNS server is simpel gezegd een tabel waarin ip adressen en computernamen (hostnames) van computers instaan. Hierdoor kan een computer benaderd worden zonder gebruik te hoeven maken van het ip adres. Het internet maakt ook gebruik van DNS. Als je een website wil benaderen dan wordt bekeken wat het ip adres van de server achter het domeinnaam is. Een voorbeeld van een dommeinnaam is ictsoftware.info. Het is ook mogenlijk om erachter te komen wat de hostname van een ipadres is. Dit gebeurt aan de hand van een een "reverse lookup zone". DNS wordt ook gebruikt voor mailservers

Wil je wat meer informatie over hoe dns nu werkt kijk dan op de site van SIDN http://dnscursus.nl/